kerst 2010 en een spetterende afsluiting van het jaar

Vanaf mijn weblog wil ik al mijn lezers een vredige kerst toewensen.
Wijsheid wordt door de groten der aarde verkondigd in kersttoespraken. Ik wens ieder een kerst toe waarin het Toscane-gevoel in de vorm van warmte, vrije tijd voor ontspanning en aandacht voor elkaar de sfeer bepaalt.
De dagen tussen kerst en oud en nieuw zijn we altijd op de Vrijbuitervakantiebeurs, (27 tem 30) in Roden.
Dit jaar staan we er met onze mooi beletterde Ape en op maandag hebben we bezoek van Barbara Summa. Zij laat de gasten Italiaanse wijnen proeven en geeft er informatie over.
Tijdens deze dagen hebben we twee aanbiedingen waarmee we het jaar spetterend afsluiten.
-We bieden Bella figura en Ciao buurman samen aan voor een speciale prijs euro 25,- (ipv euro 35,-)
-Bij een caravanreservering, gratis een merenda, bij La Vialla, voor twee personen inclusief een fles wijn. www.la-vialla.com.
Kenners weten dat dat een heerlijk dagje betekent.
Na de beurs gaan we het jaar uiteten in Rome en het nieuwe jaar inwijden bij Il Papa.

una domenica particulare

Het is zondagmorgen. We zijn vroeg op want we geven in Utrecht een presentatie over ons boek op de domenica particulare. Er is vannacht veel sneeuw gevallen in het midden van het land, maar de wegen in het noorden zijn goed te berijden.We gaan opstap met op de aanhanger de Ape, nu prachtig beletterd. We hebben er zin in. Het is een geweldig mooi programma en we hopen veel interessante mensen te ontmoeten. Maar bij Lelystad gaat het mis. We hadden net geconstateerd dat de linkerrijbaan helemaal was dichtgesneeuwd. We zien voor ons mensen over de rijbaan lopen. Een auto is in de slip geraakt en staat tegen de middenvangrail. De helft van de voorkant is eraf. Een automobilist is er al bij en regelt het verkeer. Hij heeft een verkeersveilig vest aan. Twee mannen staan aan de kant te bellen. Als we doorrijden zien we dat ook de rechterrijbaan nu verdwenen is. Geen rijbanen door de sneeuw, alleen een glad wegdek. Auto's rijden nu stapvoets. We hebben nog 100 kilometer te gaan, maar we doen het voor de lol en de lol is eraf. Hoe zal de weg vanavond zijn als er ook nog sneeuw bijkomt en we in het donker rijden. We nemen de eerstvolgende afrit en keren huiswaarts. Om twaalf uur zitten we thuis met een kater aan de koffie. Welke leuke mensen hadden we vandaag willen ontmoeten. crazy crazy crazy In het voorjaar komt la seconda domenica particulare. Nu maar hopen dat we nog niet in Italie zijn, alhoewel een Ryanairvlucht ons ook in een dik uur thuis brengt. big grin

Barbara Summa

Barbara Summa komt bij ons op bezoek met een wijnproeverij op vrijdag 27 december op de vakantiebeurs in De Vrijbuiter in Roden.
Wij nemen onze Ape mee en hebben een aardige beursaanbieding. Bij reservering, gratis voor twee personen een merenda, dat is een lichte pranzo, bij La Vialla.
Op 22 januari komt Barbara opnieuw naar Roden voor een wijnproeverij voor cursisten Italiaans in Leek.
Meer informatie over Barbara vind je op onderstaande sites:
www. Abruzzoinmyhearth.blogspot.com (in het Engels)
www.mammakookt.blogspot.com (in het Nederlands)
www.mammamsterdam.blogspot.com (in het Italiaans)
razz razz razz

radio Italia

Vanavond hebben we in Amsterdam voor radio Italia een interview gehad met Barbara Summa. In mijn agenda, site bella figura, kan het interview -in uitzending gemist- opnieuw gehoord worden. Het was weer een hele aparte ervaring. Hoeveel mensen er op zo'n avond luisteren weten we niet, maar we hebben in ieder geval weer op een hele bijzondere manier reclame gemaakt voor ons boek.
Bij ons afscheid hebben we afgesproken deze winter een nieuw evenement te organiseren. Barbara is sommelier en zij doet een wijnproeverij en wij laten een deel van onze lezing over Bella zien. Nadere datum en plaats komt wel op mijn weblog. Nu eerst maar naar bed want het was vandaag een ontzettend koude dag met veel wind, ook al hadden we het over de warmte van Italie. crazy crazy crazy