winterwerk

Een geweldige Italiaanse zondag kan iedereen meebeleven in Utrecht op 19 december. Zie op mijn homepage en probeer een keus te maken uit het vele wat geboden wordt. Wij proberen met de Ape in Utrecht Italiaanse aandacht te vragen en laten onze gasten genieten van de sfeer die ons boek ademt door onze kijk op de Italiaan te laten zien in een fotopresentatie. cool eh? cool eh? cool eh?

eerste lezing bella figura

Vrijdagavond 12 november hebben we onze eerste lezing over Bella figura gegeven. We waren op bezoek bij de Dante Alighieri afdeling in Dordrecht. We hadden veel foto's uitgezocht en uit het boek heb ik een aantal hoofdstukken voorgelezen. De ongeveer veertig aanwezigen herkenden veel landschappen en de foto's van de historische feesten en de antiekmarkt in Arezzo ondersteund door de filmmuziek van la vita e bella, zorgden voor een sfeervolle avond. Ook de foto's van Sicilie riepen bij veel aanwezigen dierbare herinneringen op en het verhaal over de nonno's en nonna's ontlokte veel gegniffel bij de toehoorders.
Hoewel we een goed gevoel hebben over de avond, zullen we voor de volgende lezing, in Utrecht, ons programma hier en daar inkorten en uitbreiden.
Het is prettig complimenten te krijgen over de foto's, de verhalen en onze levensstijl. rolls eyes rolls eyes rolls eyes

Andrea Roggi

De afgelopen week was Andrea in Nederland, samen met zijn zoon. Hij had deze afgelopen zomer beelden verkocht aan Nederlanders en bracht ze nu bij de mensen thuis en zette ze op de juiste plaats. De boeken geeft hij aan deze zakelijke vrienden en zijn andere Nederlandse vrienden. Hij gaat deze winter naar Miami en komt nog weer naar Nederland. Ik hoop dat hij dan een nieuwe tentoonstelling gaat openen bij Kaethe. Ondertussen doen wij ons best meer musea te vinden waar zijn werk goed tot zijn recht zal komen. Angeline was mee om Andrea te ontmoeten. Hij had voor haar een prachtig beeldje meegenomen; een olijfboom uitgroeiend uit de saamhorigheid van een man en een vrouw. Bella figura!
Wij hadden voor Andrea een prachtig boek van Jan Steen, niet die uit de 17de eeuw, maar de Groninger kunstenaar, die nu de prachtigste beelden overal in Europa plaatst.
Wij leren ook wat Bella figura in het dagelijkse leven betekent. crazy crazy crazy crazy

thuis en wat ligt er in de brievenbus!

Gisteravond zijn we weer thuis gekomen, na een zeer voorspoedige reis. Alles is weer opgeruimd en in Toscane kan de winter beginnen. Vanmorgen hebben we even in de post geneusd.
Een brief van Trivium, onze uitgever, die schrijft:
"Beste Mieke en Frits,
We zijn uit de kosten wat Bella Figura betreft.
Beter nog we hebben 'winst' gemaakt."
Dat houdt dus in dat we de eerste vijf maanden vijfhonderd boeken verkocht hebben!!!!! blush blush blush blush