bella figura, complimenti in campeggio

Bella figura begint populair te worden op de camping.
Uitspraken over bella figura:

- Mijn vrouw heeft het uit en vraagt wanneer deel twee verschijnt.
- Ik kon gisteravond niet naar bed, moest doorlezen.
- Dat van die bloemen voor de druiven, dat wist ik niet.
- Het boek leest zo heerlijk weg.
- Ik ben gestopt met lezen, bewaar het boek tot de winter.
- Wil een boek voor mijn broer, die heeft in Rome gewoond.
- Prachtige foto's, ik ben fotograaf.
- Geweldig om te lezen.
- Mag een opdracht voor in het boek op een apart papiertje?
- Ik wil nu het boek maar heb geen geld kom zo terug.
- Ik moest er wel erg om lachen.
- Zo herkenbaar.
- Heeft me ontroerd.

Piu bella figura

bella figura in de spotlights

Op verschillende sites wordt aandacht besteed aan Bella Figura.
www.italiepunt.nl twittert dat de kleding van Wes en Jo door de italiaanse pers wordt afgekraakt.
Dez site geeft aandacht aan het boek Bella figura evenals il Sogno, www.ilsogno-shop.nl.

http://www.bruna.nl/boeken/bella-figura-9789079180165
http://www.lekkerlezen.net/boeken-non-fictie/overig-non-fictie/422-bella-figura-mieke-van-delden.html
http://www.italie.nl/Uitgelicht/5951/default.html (kopie van andere site of andersom)
www.ciaotutti.nl en www.bol.com
crazy angry, grr wink

Wesley en Yolanthe

Veel merk je er niet van maar vandaag begint het grote trouwfeest op Castel Monastero. Gisteren hoorden we bij de benzinepomp van Badio Agnano, een naburig dorpje dat het brood geleverd wordt door hun bakker.
Maandag na de finale van het wereldkampioenschap zijn we naar het Castel gegaan. Er stond een grote bevoorradingswagen uit Nederland en men was een feesttent aan het opbouwen. Al wandelend naar de receptie kwam een golfwagentje aangereden en de chauffeur bood ons een lift aan naar de receptie. Bij de receptie hebben we Bella figura afgegeven als huwelijksgeschenk voor Wesley en Yolanthe In een begeleidend briefje hebben we ze gefeliciteerd en geluk gewenst maar vooral ook gefeliciteerd met de gekozen locatie en uitgelegd dat ze over de omgeving en zijn bewoners veel in het boek kunnen lezen. We hopen van harte dat ze iets doen met mijn hint; het boek als herinneringsgeschenk aan hun gasten te geven.De dame bij de receptie was in ieder geval zeer geinteresseerd en nam alle tijd om het boek te bekijken en vragen te stellen. Ze woont in Ambra dus vlak bij de camping. Na nog een praatje met de portier gemaakt te hebben over voetbal en Inter Milaan zijn we weer vertrokken. Ik denk dat we vandaag niet zo eenvoudig naar binnen kunnen wandelen, maar dat gaan we niet proberen. Zo was het leuk.

Trouwen in Toscane?

We hebben een bezoek gebracht aan de locatie waar Wesley Sneijder na de wereldkampioenschappen voetballen met Yolanthe in het huwelijksbootje stapt.
Deze tekst is naar de uitgever gegaan en zij zal zien of het met een serie prachtige foto’s geplaatst kan worden en een of meer tijdschriften Als het gelukt vermeld ik het op de weblog.

Waar de geschiedenis leeft, wordt het heden een sprookje.

Toscane, een lucht vol geuren van lindebloesem, de bermen gekleurd door veldbloemen, het glooiende land van de Crete in alle kleuren geel en de zon, dat is de wereld waarin Yolanthe en Wesley elkaar hun jawoord geven, onder het toeziend oog van de zwaluwen onder de koperen dakgoten.
Het kerkje van San Salvatore staat klaar, de touwen van de klokken die het huwelijk zullen inluiden hangen voor gebruik gereed.
De schoonheid van het Italiaanse land is genoeg bekend maar dit allermooiste stukje Italië op de grens van het Chiantigebied en de Crete overtreft alles. Een groot compliment voor de vinder van dit pareltje tussen zoveel juwelen.
Waar de schoonheid kind aan huis is, is elke dag een betovering.
De entourage van dit huwelijksfeest zal zeker bijdragen tot een blijvende herinnering voor alle gasten en zal hen regelmatig terug laten keren naar deze omgeving.
Het kasteel Monastero d’Ombrone, www.castelmonastero.com, ligt stil te wachten op het grote moment waarop alle gasten hun intrek nemen in zijn vele hotelkamers.
Het middeleeuwse kasteel is een magnifieke burcht die geheel gewijd is aan de Italiaanse gastvrijheid. Een plek van vrede, in de directe omgeving van Siena.
Een mogelijkheid om de elegantie van het leven en de schoonheid van de kunst te beleven. Een cluster van liefde om je alleen op de wereld te voelen. Waar de kunst wordt geboren ontstaan gelukkige mensen.
Op kasteel Monastero beleef je de kunst niet achter glas maar kun je de kunst aanraken, waar het in het landschap van olijfgaarden en wijngaarden in een prachtig Toscaans licht schittert. In een cultuur van oude kunst die je in elk middeleeuws stadje in de omgeving ziet, verenigt zich moderne kunst op Kasteel Monastero in tijdloze emotie. Veel moderne kunstenaars exposeren hun werk in het kasteel.
Ook de kunst van de keuken heeft in Toscane een alles overheersende rol. Op de billboards staat aangekondigd dat de grote Gordon Ramsay heerst over de cantina en de cucina.
Waar de keuken een cultuur is, is de smaak onovertroffen.
Bovendien zal de Toscaan met zijn gastvrijheid en inlevingsvermogen zorgen dat het niemand aan iets ontbreekt, want in het kasteel is bovendien een welnesscentrum gevestigd.
Waar de natuur je vriend is, hervindt het lichaam zijn balans.
Een groot binnenbad, massageruimtes, een fitnessruimte, een geweldig buitenbad met watervallen en ook hier kunst in de vorm van dieren, dolfijnen, een krokodil en in de tuinen vogels.
Terwijl alle aandacht van Wesley en heel Nederland gericht is op de wereldcup gaat straks alle aandacht naar Toscane en maakt kasteel Monastero zich op voor een grootse Nederlandse happening.
Waarin Italië uniek is in de wereld, is bella figura.
In de informatie van het kasteel wordt aandacht besteed aan de Etrusken, de Crete Senesi, Pierro della Francesca, Siena en de palio. Zaken waar de bruiloftsgasten zeker in dit weekend geen aandacht voor zullen hebben, maar wat alleszins de moeite waard is om voor terug te komen. De vaste campinggasten weten dat wel.