italia-al-dente en de bibliotheek in sneek

Na een weekend in Italiaanse sferen in Amsterdam bij Italia-al-dente, zijn we vanavond, dinsdag 29 maart om 8 uur te gast in de bibliotheek in Sneek. Dit is voorlopig in Nederland onze laatste presentatie. In oktober kunnen we weer geboekt worden. Na vanavond maken we een presentatie voor de campinggasten, zodat men een indruk krijgt van interessante routes, restaurantjes, pottebakkers, pizzabakkers, kaas- en wijnproeverijen, historische stadjes. Alles door ontdekt of georganiseerd. Op 1 april vertrekken we richting camping. Eerst willen we Milaan bekijken, de stad waaraan we al zoveel jaren voorbij zijn gegaan. Ook op de camping schrijf ik mijn blogs en mijn tweets, blijf ons volgen.
-- nog geen reacties --

17 maart schoolpresentatie

Deze week, 17 maart, zijn we uitgenodigd op een basisschool om informatie te geven over Italie in verband met een project waaraan de kinderen werken. We zullen weer mooie plaatjes en praatjes meenemen. Frits verfraait de presentatie steeds meer. Er staan nu ook drie filmpjes tussen, zodat je de markt ook hoort en de sfeer nog dichterbij komt. We voegen ook steeds meer eetfoto's toe, want Italie is eten. crazy crazy crazy
-- nog geen reacties --

discussie na de lezing

Na de lezing kwam een interessante discussie op gang over de gezonde Italiaan die niet vet is en waar we minder dementie zien, waarvan we ons afvragen of de gezonde voeding daaraan ten grondslag ligt.
Over de maffia en meneer Silvio Berlusconi, waarvan we ons afvragen of de -gewone- Italiaan daar niet dagelijks het slachtoffer van is. Kortom een fjne sfeervolle avond met veel stof tot nadenken.
Ook de gevraagde suggesties voor een betere presentatie leverde tot nu de suggestie voor een Italiaans tuinfeest. En daar is de afspraak: 11 mei Italiaans tuinfeest aan de Oldenoert. De boekpresentatie met beeld en muziek en chianti en pizzi di frizzi.
laugh out loud laugh out loud laugh out loud laugh out loud
-- nog geen reacties --

vanavond, 3 maart, bella centraal

We hebben er zin in!! Vanavond, 3 maart, staan onze reisverhalen centraal, bij boekhandel Bronsema in Leek. Om 20.00 uur kunnen we los voor een uurtje Italie.
Frits heeft mooie foto's uitgezocht en ik heb stukjes tekst die de sfeer van onze reiservaringen weergeeft. Mooie sfeervolle muziek erachter en wij zullen ervan genieten. Ik hoop dat er veel belangstelling is, maar daarvan laten wij ons plezier niet afhangen. Frits rijdt elke dag de Ape naar de boekhandel. Met een reclamebord in de laadbak is dat wel een aandachttrekker.Behalve voor het boek, vragen we vanavond ook aandacht voor een theaterstuk dat op 26 maart in Groningen wordt opgevoerd, waarvan de opbrengst bedoeld is voor het bouwen van een nieuw theater in de nieuwe buitenwijk van l'Aquila. Ik zal daar later nog iets meer over vermelden in mijn weblog en op twitter. We leggen flyers neer van Andrea Roggi en Biancadicasa, een bedrijf dat Toscaanse ceramiek bij je thuis bezorgt.Wie weet, tot ziens vanavond. wink wink wink
-- nog geen reacties --

bellafigura in het italiaans!!

Op de fiets- en wandelbeurs heb ik Andrea Benvenuti ontmoet. We hebben de afspraak gemaakt dat ik hem een hoofdstuk uit het boek stuur en hij stuurt het vertaald terug. Als ik tevreden ben maken we verdere afspraken.Andrea is natuurgids in de Apuaanse Alpen, een prachtig natuurgebied, www.escursioniguidate.vpsite.it. Hij heeft een prachtige site. crazy crazy crazy crazy
-- nog geen reacties --